Ana Sayfa
Duyurular
Ip Mac Kayıtları Hakkında

IP- MAC Kayıtları Hakkında

4 Mayıs 2007’de kabul edilerek 23 Mayıs 2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 5651 Sayılı kanun ve buna uygun olarak çıkarılan yönetmelikler sebebiyle:

İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlemesi ve bu yayınlar yoluyla suç oluşturabilecek durumlara karşı suçlunun takibi ve bulunması amacı ile servis sağlayıcılar ve tüm kurumların internet ile ilgili aktivitelerinin loglarının tutulması zorunlu hale getirilmiştir.

Bu sebeple suç oluşturabilecek durumlarda takibe esas olan MAC adresi ve IP eşleşmeleri önem kazanmaktadır. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Sistem Yönetimi Şube Müdürlüğü tarafından; personelimize ait bütün cihazların internete çıkabilmeleri için IP – MAC adresi eşleşmeleri yapılmaktadır.

Bu işlemlere ait talepler kullanıcıların kendilerine ait kullanıcı adı ve şifreleri ile http://www.internet.sakarya.edu.tr/istakip/ adresinden gerçekleştirilmektedir. Yine aynı adresten kullanıcılar kendi üzerlerinde kayıtlı olan cihazlara ait MAC adreslerini de görebilirler.
Yukarıda bahsedilen kanun ve yönetmeliklere binaen oluşabilecek herhangi bir suç sebebiyle mağduriyet yaşamamanız için;

Yukarıda verilen link doğrultusunda üzerinizde kayıtlı olan cihazları (MAC adreslerini) kontrol etmeniz; daha önceden kaydettirdiğiniz ve kullanmadığınız üzerinize kayıtlı olan MAC - IP eşleşmelerinin silinmesi için talepte bulunmanız gereklidir.